Technologia

Piece konwekcyjno-parowe – wszechstronny sprzęt do lokalu gastronomicznego

Piece elektryczne i gazowe wykorzystujące konwekcję i parę są dzisiaj jednymi z najczęściej kupowanych urządzeń gastronomicznych. Dlaczego warto się na nie zdecydować? Jakie funkcje mogą one zaoferować? Gdzie je zakupić?

Jak działają piece konwekcyjno-parowe?

Piece konwekcyjno-parowe to urządzenia, które wyróżniają się wykorzystaniem dwóch rodzajów obróbki termicznej – konwekcji, która powstaje przez ruch gorącego powietrza, a także przez parę wodną.

Nowoczesne piece tego typu, na przykład jak piece Rational, mogą zaoferować swoim użytkownikom dostęp do szerokiej gamy funkcji, aby przyrządzać potrawy na różne sposoby.

Za pomocą pieców konwekcyjno-parowych można prowadzić obróbkę cieplną produktów jak mięsa, ryby, warzywa, a nawet ciasta, co nadaje im wszechstronne zastosowanie w wielu lokalach gastronomicznych. Jeden sprzęt może zastąpić wtedy różne.

Piece tego typu mogą działać na następujące sposoby:

  • gotowanie na parze

  • pieczenie

  • grillowanie

  • duszenie

  • regenerowanie

  • podgrzewanie

  • podtrzymywanie temperatury

Obecnie najczęściej używane są piece gastronomiczne elektryczne, które mogą być zasilane z sieci 230V lub 400V. Można także kupić piece gazowe.

Piece konwekcyjno-parowe – kiedy warto je zakupić?

Ze względu na swój sposób działania oraz dostępne funkcje piece konwekcyjno-parowe są bardzo dobrym zakupem dla wielu przedsiębiorców prowadzących lokale gastronomiczne.

Urządzenia gastronomiczne tego typu są przeznaczone do praktycznie każdego lokalu, zarówno większego, jak i mniejszego, na przykład do restauracji, pubu, baru, stołówki, firmy cateringowej.

Zalety zakupu pieca konwekcyjno-parowego:

  • szeroka gama funkcji do wyboru

  • przyrządzanie zdrowych, smacznych posiłków

  • możliwość obróbki produktów na różne sposoby

  • energooszczędne działanie

  • prosta obsługa

Gdzie kupić piece gastronomiczne konwekcyjno-parowe?

Zakup urządzenia jak piec konwekcyjno-parowy możliwy jest w sklepach gastronomicznych, które zaopatrują lokale w wyposażenie gastronomiczne.

Warto zwrócić uwagę na piece renomowanych marek, na przykład na piece Rational, które charakteryzują się efektywnym i niezawodnym działaniem oraz mają wiele pozytywnych opinii od swoich klientów.

W doborze odpowiedniego pieca gastronomicznego mogą pomóc pracownicy sklepu gastronomicznego, którzy doradzą, jaki rodzaj sprzętu sprawdzi się najlepiej.

Zamówienia na piece Rational oraz inne rodzaje pieców gastronomicznych można składać także przez internet. Sklep zapewni wtedy szybki i bezpieczny transport bezpośrednio do lokalu gastronomicznego.

HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK

https://hybryda-gastro.pl

TEL: 32 418-72-55

E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl

NIP: 6312312497, REGON: 241677598

ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice

Dodaj komentarz

Back To Top
+